Få besøg af et feriebarn fra Sydslesvig eller bliv selv feriebarn

På en tryg måde gør et dansk-tysk feriebarn det muligt, at børn i Danmark gennem leg og dagligdagens aktiviteter lærer verden uden for Danmark bedre at kende.

Dina Og Carolin4

Bliv ferievært – udvid din og dit barns horisont

Danske forældre tager hvert år i mod et tilbud om at få besøg af børn fra det danske mindretal i Sydslesvig, Nordtyskland. Disse forældre giver deres barn en enestående mulighed for at møde en jævnaldrende fra en hjemlig og samtidig fremmed kultur i deres eget hjem.

Fælles ståsted og interesser

Forældre til et barn mellem 7 og 15 år har mulighed for at få besøg af et sydslesvigsk feriebarn i en uge i sommerferien. Børnene bliver kyndigt matchet efter alder, køn og interesser for at sikre den bedste forudsætning for et sjovt og lærerigt møde.

--- Eller oplev Sydslesvig som feriebarn

Danske børn har mulighed for opleve Sydslesvig i en sommerferieuge hos en ressourcestærk, dansktalende familie. Børnene matches også i dette tilfælde ud fra kvalitative vurderinger baseret på alder, køn, interesser og specielle ønsker. Alle feriebesøg tilrettelægges enkeltvis af professionelle, så børnene har den bedste forudsætning for at opbygge lærerige og vedvarende venskaber.

Interesseret?

Ønsker du, at din familie bliver værtsfamilie eller kan du forestille dig, at det vil gavne dit barn at opleve Sydslesvig, kan du læse mere og finde tilmeldingsskemaer her

Ved spørgsmål bedes du kontakte Rejsekontoret - find vores kontaktdata her

Sydslesvigske Børns Ferierejser er et samarbejde mellem Grænseforeningen og Dansk Skoleforening for Sydslesvig.