Så starter tilmeldingen til sommerlejre 2023

Feriebarn.dk tilbyder lejre for børn i alderen 7-14 år i sommerferien 2023. Både børn fra Sydslesvig og Danmark kan tilmelde sig. Der er begrænsede pladser.

20110723TRT045

På vores sommerlejre mødes børn fra både Danmark og Sydslesvig

Børnene fra det danske mindretal i Sydslesvig vokser op som danskere uden for Danmark. Nogle taler kun dansk i hjemmet, andre taler både dansk og tysk i hjemmet og nogle taler kun tysk derhjemme. For dem alle gælder, at mødet med jævnaldrende børn og unge fra Danmark er enormt givende, for igennem disse jævnaldrende lærer de en masse om moderne dansk kultur. På samme måde, synes børn fra Danmark det er sjovt at møde de sydslesvigske børn. Det er ret sejt, at de sydslesvigske børn bare skifter helt naturligt frem og tilbage imellem sprogene. Det giver lyst til at lære sprog og opleve verden. Kulturmødet styrker vores børns interkulturelle kompetencer.

Vores vigtigste opgave på Rejsekontoret er at skabe rammer, hvor børn og unge fra Sydslesvig og Danmark kan mødes.

Sommerlejrene bliver afholdt i Dansk Skoleforening for Sydslesvigs egne kolonier ”Rendbjerg”, ”Vesterled” og på Spejdergarden Tydal sammen med SdU. Lejrene skal først og fremmest byde alle deltagerne en sjov og uforglemmelig uge, med spændende aktiviteter og samvær med jævnaldrende. Da halvdelen af deltagerne kommer fra Danmark og den anden halvdel fra Sydslesvig, vil der under opholdet være rig mulighed for at danne nye venskaber på tværs af grænser og kulturer. Børnene vil ugen igennem blive klogere på deres nabo og dens sprog og kultur. Jeres barn vil møde børn fra det danske mindretal i Sydslesvig og vil helt naturligt udvide sin kulturelle og sproglige horisont.

Vi glæder os til at modtage jeres tilmelding. Tilmeldingen skal sendes til Rejsekontoret via barnets skole. 

Se lejrene og find tilmeldingsskema her

Bedste hilsener

Rejsekontoret