Vind et lejrskoleophold til 25.000 kr

Din klasse kan vinde et lejrskoleophold til 25.000 kroner og dine elever er med til at styrke kulturmødet mellem dansk og tysk. Konkurrencen finder sted fra den 5. april 2017 til den 1. juni 2017.

DSCF5707

Nu har din klasse mulighed for at vinde 25.000 kroner til et lejrskoleophold i Sydslesvig! For at vinde skal de elever, du underviser (og eventuelt andre i jeres fælles netværk) finde flest mulige familier, der er interesseret i at være værter for et sydslesvigsk barn i sommerferien.  Det kan være deres egen familie eller en familie, de kender. Den klasse, der har fundet flest nye ferieværter, vinder.   

1. Præmie: 25.000 kroner i tilskud til et lejrskoleophold i Sydslesvig inden sommerferien 2019

2. Præmie: Bustransport for 30 personer fra grænsen til en by i Sydslesvig og retur

3. Præmie: Fem udgaver af brætspillet 1864

Sådan gør du

På www.feriebarn.dk/sommerferiebesøg kan du finde alle relevante oplysninger. Du kan downloade og printe brochuren her om Sydslesvigske Børns Ferierejser og opfordre eleverne til at give den til deres egne forældre og andre familier, der har et barn i alderen 7-15 år. Læs eller del også gerne artiklerne ”Feriebørn giver venskaber for livet” og ”Jeg har glædet mig sådan” . Begge artikler har været bragt i magasinet Grænsen.

For at deltage i konkurrencen, der finder sted fra den 5. april 2017 til den 1. juni 2017, skal du sende en fortegnelse med navne og kontaktdata på de familier, der til dig har givet tilsagn om at ville være ferieværter. Fortegnelsen bedes sendt til jp@graenseforeningen.dk senest den 15. juni 2017. Familierne skal selv tilmelde sig på feriebarn.dk. Dette bedes du informere dem om.

De vindende klasser får direkte besked via en mail til dig. Vinderen offentliggøres i uge 36 i 2017.*

Børn fra Sydslesvig taler både dansk og tysk

Børn fra det danske mindretal i Sydslesvig har siden 1919 været på besøg hos danske værtsfamilier i sommerferien i en eller to uger. Sydslesvigske børn går i dansk skole i Sydslesvig, men taler både dansk og tysk. For danske børn er mødet med sydslesvigske børn en mulighed for at styrke interessen for tysk sprog og kultur. Børnene vil blive matchet, så de har samme alder, køn og interesser.

Vind lejrskoleophold i Sydslesvig

Som nævnt kan din klasse deltage i konkurrencen om et lejrskoleophold i Sydslesvig. Sydslesvig er området mellem den dansk-tyske grænse mod nord og floden Ejderen mod syd. Her trives både tysk og dansk kultur side om side, og der er rige muligheder for spændende oplevelser. Hvis din klasse vinder, kan I vælge mellem flere gode steder til lejrskoleophold: Lejrskolen Christianslyst, Spejdergården Tydal, Lejrskolen Skipperhuset, og Trenehytten. Både før og under lejrskoleopholdet kan din klasse få gratis besøg af Grænseforeningens konsulent, Claus Jørn Jensen, der levende fortæller om Sydslesvig, historisk og aktuelt.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kontakt projektleder Jeppe Pers, jp@graenseforeningen.dk, telefon: +45 3160 9667