2018: hvordan 2 feriebørn blev til 4

I juli 2018 tog tvillingerne Simone og Nikolaj på 11 år til Sydslesvig i en uge. De var feriebørn hos en familie i Skovlund (Schafflund), hvor der også var 11-årige tvillinger

4 Banditter Tvillingerne 2018

4 Kloeveret Tvillingerne 2018

 

Og det blev en stor succes...

Faktisk gik det så godt mellem de 4 børn, at de efter den 1. uge i Sydslesvig valgte at forlænge deres tid sammen. Da Simone og Nikolaj altså skulle rejse med Rejsekontorets fælles bus hjem til Odense, inviterede de Jorid og Silas fra Skovlund med hjem på en uges ferie i Danmark.

Nikolajs dagbog

1. UGE I SCHAFFLUND

Vores navne er Nikolaj, Silas, Jorid og Simone og vi mødtes for første gang i Sydslesvig lørdag den 7. juli 2018, da jeg (Nikolaj) sammen med min tvillingesøster Simone steg af feriebarns-bussen i Flensborg. Vi var en lille smule generte men det blev bedre lidt efter lidt. Da vi skulle have aftensmad lærte vi hinanden meget bedre at kende. Nikolaj og Silas begyndte stille og roligt at rykke sig ud på trampolinen og begyndte at hoppe, og jeg kunne hurtigt se, at Silas havde styr på sine trampolinhop. Vi legede og legede i noget som føltes som 1 minut selvom der var gået omkring 1 time. Og nu til Jorid og Simone, vores tvillingesøstre: de faldt hurtigt ud af, at de begge kunne lide heste, hunde og katte osv. De begyndte at “pige” snakke som piger gør og hyggede sig også i omkring 1 time, indtil vi skulle i seng. Mor Jonna som var BOSSEN i huset var meget kær men alligevel havde de - som alle familier nok har - forskellige husregler, men Simone og jeg vænnede os hurtigere end lynet til reglerne og resten af den 1. uge gik som smør på varmt brød (altså det gik rigtig godt resten af ugen)

2. UGE I ODENSE

Da det som skrevet gik rigtig godt i  Schafflund, inviterede Simone og jeg vores feriesøskende Jorid og Silas med tilbage til Danmark. Vi kunne alle rejse med Rejsekontorets feriebarns-bus til Odense. Så den 14. juli tog vi afsted. Vi var lidt trætte efter 7 dage uden ret meget søvn, men så sagde vores mor Rikke at vi skulle i seng før kl. 00:00 og det havde vi det faktisk OK med..  Men…  første nat blev det ikke til noget, det der med før kl. 00:00, for klokken blev nemlig 01:05 og næste morgen var vi faktisk underligt nok friske alligevel. Men nu ikke mere snak om søvn, eller mangel på samme. Næste dag var vi i havnebadet i Odense og min søster fik en veninde på besøg. Jorid var lidt genert over at møde veninden men efter 5 minutter gik det PERFEKT med de 3 piger. Så skulle vi i byen og shoppe; vi gik i H&M og købte tvillinge-sæt, som vi tog på med det samme og havde det på resten af dagen. Vi gik også på Mc. Donalds og spiste cheeseburger og Silas spiste også 20 Chicken Nuggets!!! (Ja, han spiste dem alle :-O). Den sidste dag startede med en 3 timer lang hoppe tur i ”jumping fun”. Da vi var færdige tog vi i havnebadet for at køle ned og så tog vi hjem og badede i vores eget bassin. Det har bare været så hyggeligt.

Skrevet af Nikolaj Merton, feriebarn (og senere ferievært) fra Odense