Min uge på udveksling

Hansine og Liv fra Hans Helgesen-Skolen og Livia fra Cornelius Hansen-Skolen har været på udveksling i Danmark. De har også selv haft besøg. Zejt-ung har fulgt pigerne.

 Elevudvekslingen 2015_Hansine og Liv_Flensborg Avis

Hansine og Rosa

Halloween i København

Fra lørdag den 31.10. – 07.11.2015 var jeg i København hos Rosa, samme dag gik vi udklædte til Halloween, det var meget sjovt. I løbet af ugen fik vi lavet en hel masse, fx var vi inde og se en musical og selvfølgelig også i skole. Familien viste mig også rundt i København.

Zoologisk have i Sydslesvig

Den 07.11. kørte Rosas familie og jeg til Sydslesvig til mit hjem i Frederiksstad. Rosa og jeg havde igen en hyggelig tid sammen, vi var i zoologisk have, på restaurant og i svømmebad sammen med andre fra klassen. En dag var vi også ude at shoppe i Husum.

Eleveudveksling var en dejlig oplevelse. Det var virkelig spændende at følge med i en anden families hverdag. Det var en god erfaring for mig at være væk hjemmefra og klare alt for mig selv. Rosa og jeg havde det super-godt sammen og har fortsat venskabelig kontakt.

Skrevet af Hansine

Liv og Rebecca

Meget tysk i hverdagen

Rebecca bor normalt i Danmark, men i uge 45 var hun på besøg Frederiksstad/Koldenbyttel. Hun var den første elev, der var med i klassen som en del af elevudvekslingen. Rebecca synes, det var meget spændende at gå i skole i Sydslesvig, og det var en udfordring, fordi der jo i hverdagen tales meget tysk. Men hun klarede det fint. På Hans Helgesen-Skolen har man tidligere fri på dagen, det var godt. Rebecca kom sammen med mange piger fra klassen.

Nye venner

Liv, der normalt bor i Sydslesvig, var på besøg i Oksbøl i uge 47. Hun var glad for opholdet og kunne lide at være hos Rebeccas familie. Begge to var meget glade for udvekslingen og ser frem til den næste runde i 2016. Liv og Rebecca var glade for hinandens familier og kom til at opleve meget i den tid. Der var et godt program, så de var mega-trætte hver aften. Som de siger: Vi er blevet venner!

Livia og Kristine

Junior-reporter Livia har været på udveksling hos Kristine i Højen ved Vejle. Livia går på Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg.

Søndag

Min familie og jeg var inviteret til kaffe og kage hos Kristines familie. Jeg var meget spændt på at møde Kristine, lære hende at kende og være hos hende en hel uge.

Indtil det blev mørkt, hoppede vi på hendes trampolin, for Kristine og jeg elsker alt med springgymnastik.

Mandag

I skolen hilste alle lærere på mig og spurgte, hvor jeg kommer fra. Om eftermiddagen skulle vi til springgymnastik. Desværre havde hallen lukket, så vi havde kun rytmegymnastik.

Tirsdag

Kristine har fri fra skole klokken 15, pånær tirsdag og fredag. Så i dag havde vi tidligere fri end de andre dage. Om eftermiddagen var vi ude at springe i minitrampolin i en hal på Kristines skole. Kristine er meget god til springgymnastik, så hun lærte mig lidt.

Onsdag

I skolen skulle vi hejse det syvende grønne flag. Det er noget, som skoler kan få, hvis den passer på miljøet og sparer på ressourcer. Højer Skolen har fået det grønne flag syv år i træk, så der hænger nu syv flag på en flagstang.

Torsdag

Hver torsdag er Kristine hjælpetræner for børn. Men denne torsdag var vi i stedet til Kristines kusines fødselsdag. Det havde en mega cute kattekilling, som vi legede lidt med.

Fredag

Hele dagen i skolen havde vi design. Undtagen de sidste to timer, hvor vi havde idræt og spillede badminton. Om aftenen skulle vi til en halloweenfest på skolen. Det var meget fedt.

Pigernes hår er klar til halloweenfest

Pigernes hår er klar til halloweenfest

Lørdag

Kristine og hendes kusine Maria viste mig Vejle og gågaden. Vi hyggede os og shoppede. Maria skulle også overnatte hos Kristine om aftenen, så vi hyggede os bare.

Pigerne fik frozen youghurt på deres bytur

Pigerne fik frozen youghurt på deres bytur

Søndag

Efter vi havde pakket alle vores ting, tog vi ud på Kristines skole, hvor vi skulle hjælpe med at gøre klar til "jule banko". Bagefter kørte vi fra Vejle til Tyskland. Kristines familie spiste aftensmad hos min familie, og så kørte de hjem - uden Kristine. Nu er det min tur til at vise Kristine rundt i Sydslesvig.

 

111215_102440_0