Sommerferie, SommerSummarum

I lørdags tog Amy fra Flensborg til sin feriefamilie på Fyn. Og tirsdag var hun og feriesøsteren Rikke i fjernsynet for at fortælle om deres grænseoverskridende venskab.

Summasummarum

Rikke fra Fyn (t.v.) og Amy fra Sydselsvig sammen med værterne fra SommerSummarum, Sofie og Mikkel.

Af Trine Flamming

KØBENHAVN. Ikke alene har Rikke fra Gudme på Fyn og Amy fra Flensborg fået et tæt venskab ud af, at Amy nu for fjerde gang er feriebarn hos familien Damkjær.

De har også fået en kæmpe tv-oplevelse ud af det.

I går morges var de to ti-årige piger i børneprogrammet SommerSummarum på DR1 for at fortælle om, at man sagtens kan være venner, selv om man bor mange kilometer fra hinanden og endda i to forskellige lande.

Tysklandsdag

SommerSummaaum havde dømt tirsdagen til at være Tysklandsdag i programmet, og man kunne både lære lidt om nabolandet og nogle få tyske gloser.

Og i slutningen af programmet var det så tid til, at Rikke og Amy gik direkte på i en snak med værten Mikkel.

Amy kunne fortælle, at hun havde lidt hjemve, da hun første gang var feriebarn på Fyn, men efter et par dage, kunne Rikke fortælle, havde Amy glemt alt om hjemve, og de »kunne bare lege deruda'« . De er blevet gode venner, bekræftede pigerne, men ind imellem halter det lidt med sproget -primært, fordi Amy kan finde på at snakke tysk med sig selv.

-Nogle gange kan det være svært at forstå hende. Hvis hun bliver lidt sur, snakker hun tysk, smilede Rikke til Mikkel.

Han takkede til sidst pigerne for at komme og fortælle, at »man kan være feriebarn i Danmark, selv om man bor i Tyskland« , og så fik de to piger lov til at slappe lidt af.

Genkendt på gaden

Men det var også tiltrængt, for de havde været temmelig nervøse, fortalte de efterfølgende til Flensborg Avis.

- Det var rigtig godt, men det var også lidt pinligt, fordi der var så mange børn, der kun kiggede på hos, mente Amy, inden turen gik tilbage til det fynske i går eftermiddag.

Forinden havde de udnyttet, at de nu var kommet til København og leget turister, blandt andet med en kanalrundfart i hovedstaden.

- Det har været en rigtig vellykket tur, og pigerne har virkelig fået noget ud af det, sagde Rikkes mor Annette, som i øvrigt kunne fortælle, at pigerne efter morgenens tv-debut var blevet genkendt på gaden af nogle andre børn.

Det er Grænseforeningen, der har etableret kontakten til Danmarks Radio, og det er håbet, at det ikke kun har givet Amy og hendes feriefamilie en god oplevelse, men også har givet andre mod på og lyst til at melde sig som værtsfamilie.

Hent artiklen som pdf